• Taxus Baccata de 25 cm la ghiveci

  01

   

  Puiet de Tisa (Taxus baccata) de 25cm la ghiveci P9. Acesta este un arbore puțin înalt, circa 3-6m, putând ajunge la un diametru de până la 1 metri, în mod obișnuit generat prin concreșterea mai multor tulpini; deseori însă rămâne în stare de arbust. Pe teritoriul României, tisa era considerabil mai răspândită în trecut, acesteia fiindu-i acordat însă, în prezent, statutul de specie ocrotită, fiind declarată, de asemenea, un monument al naturii.

  Se aseamănă cu bradul, de care se deosebește prin frunzele de o culoare mai verde, iar pe fața inferioară verzi palide. Ele sunt dispuse pectinat pe ramurile laterale. Spre deosebire de celelalte conifere, tisa este o plantă dioică.

   

  Mod și timp pentru plantat. Taxus baccata nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

  Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Taxus baccata se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le țineți și în ghiveci cu condiția să le fie pusă apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

   

  14,90 lei17,00 lei
 • Taxus Hilli de 25cm la ghiveci

  01

  Puiet de Taxus Hilli ( Tisa) de 25cm la ghiveci P9. Acesta este un arbust columnar ce crește foarte dens și care atinge înatimea de 2-3 metri și lățimea de 0,6 metri la maturitate. Cu vârsta se deschide ușor la vârf punându-și în evidență acele lucioase și moi. Vara au culoarea verde deschis, iar toamna și iarna galben-auriu. Distanța minimă de plantare pe același rând este de 50cm.

  Se pot planta în orice tip de sol, chiar și cele secetoase, la soare cât și la umbră. Iarna rezistă fara probleme până la temperaturi de – 40grade și nu își pierde acele niciodată.

  Daca doriti sa formeze gard viu, se pot planta la 60 cm unul de celalalt. ( Pentru a crea un gard viu stufos puteți să folosiți și tuia Biota, Columna, Brabant… TOATE PLANTELE SE GĂSESC LA SECȚIUNEA GARD VIU )

   

  Mod și timp pentru plantat. Taxus Hilli este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

  Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Taxus Hilli se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le țineți și în ghiveci cu condiția să le fie pusă apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

   

  14,30 lei17,00 lei
 • Tisa columnara ( Taxus media Hicksii) de 20 cm

  01

  Tisa columnara Hicksii ( Taxus media Hicksii) de 20 cm la ghiveci P9. Acesta este un conifer veșnic verde cu aspect columnar care ajunge la înălțimea de 3-5 metri la maturitate și latimea maximă  1 – 2 m.  Pentru a forma gard viu se plantează la 1 metru pe același rând. Taxusul Hicksii este o plantă complet rezistentă la ger si secetă. Nu necesită îngrijiri speciale. Pentru a da forma dorită se poate tunde la început de primavară. O caracteristică specială din punct de vedere a-l atractivității este aparitia fructelor la finalul lui August. Acestea au forma unor bobițe și culoarea roșiatică și nu sunt comestibile.

  Taxus Hicksii a este ideală pentru formarea de gard viu unindu-se complet din anul 3.Pentru a forma gard viu se plantează la 90-100 cm unul față de celalalt. ( Pentru a crea un gard viu stufos puteți să folosiți și tuia Biota, Columna, Smaragd… TOATE PLANTELE SE GĂSESC LA SECȚIUNEA GARD VIU )

   

  Mod și timp pentru plantat. Taxus Hicksii nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

  Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Taxus Hicksii se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le țineți și în ghiveci cu condiția să le fie pusă apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

   

  16,00 lei

Meniu Principal