• Gutui ” Cydonia Oblonga” de 30cm

  01

  Gutui ” Cydonia Oblonga” de 30cm la ghiveci P9. Soiul de gutui Cydonia este unul dintre cel mai popular soi de gutui din lume. Gutuile se culeg în lunile Septembrie-Octombrie, au culoarea galbenă, formă sferică, iar greutatea este cuprinsă între 300-800 grame. Fructele se pot folosi la dulcețuri, prăjituri, compoturi. Frunzele au culoarea verde aprins și se mențin până la începutul iernii. Gutuiul este o plantă autofertilă, deci poate fructifica fără polenizatori. Înalțime la maturitate până la 3 m și 1-2 m lățime.

   

  Mod și timp pentru plantat. Gutuiul nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

  Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Gutuiul se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung la dvs puteți să îl țineți și în ghiveci cu condiția să îi fie pus apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

   

  23,90 lei28,00 lei

Meniu Principal