Taxus Baccata de 25 cm la ghiveci

14,90 lei17,00 lei (-12%)

În stoc

 

Puiet de Tisa (Taxus baccata) de 25cm la ghiveci P9. Acesta este un arbore puțin înalt, circa 3-6m, putând ajunge la un diametru de până la 1 metri, în mod obișnuit generat prin concreșterea mai multor tulpini; deseori însă rămâne în stare de arbust. Pe teritoriul României, tisa era considerabil mai răspândită în trecut, acesteia fiindu-i acordat însă, în prezent, statutul de specie ocrotită, fiind declarată, de asemenea, un monument al naturii.

Se aseamănă cu bradul, de care se deosebește prin frunzele de o culoare mai verde, iar pe fața inferioară verzi palide. Ele sunt dispuse pectinat pe ramurile laterale. Spre deosebire de celelalte conifere, tisa este o plantă dioică.

 

Mod și timp pentru plantat. Taxus baccata nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Taxus baccata se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le țineți și în ghiveci cu condiția să le fie pusă apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

 

SKU: 57 Categorii: , ,

Tisa este un arbore indigen, mereu verde, ce  face parte din familia Taxaceae.

Crestere: Inaltimea atinsa este de 3-6 m, iar lățimea de 1 metru. Este o specie foarte longeviva care ajnge la 2000-3000 de ani. In primii 15 ani arbustii cresc in jur de 30 cm intr-un an, dar apoi cresterea stagneaza.

Ingrijire: Nu este o planta deloc pretentioasa, nu este sensibila la bolile provocate de ciuperci si creste in orice mediu. Se dezvolta foarte frumos atat la umbra, cat si la soare.

Utilizari: Lemnul de tisă, foarte greu și dur, elastic, compact poate fi lustruit, dar prelucrarea lui durează foarte mult. De culoare roșcată, lemnul acestui arbust este foarte prețios pentru confecționarea unor piese artistice, sculpturi în lemn, garnituri de birou sau chiar obiecte uzuale. De asemenea, acesta poate fi ars ca tămâie.

Pe timpuri, lemnul de tisă se mai folosea la facerea unor cuie foarte rezistente, întrucât acest lemn nu putea fi mâncat de nicio specie de insecte.

 

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci Taxus Baccata se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti si in ghiveci cu conditia sa le fie pusa apa in ghiveci macar o data la 10 zile.

 

Informații suplimentare

Culoare frunze

Verde

Dimensiune la livrare

25-30cm

Distanță de plantare pe rând

1 m

Înălțime la maturitate

6 m

Lățime la maturitate

1,1-1,2 m

Metodă de ambalare

Ghiveci p9 de 0,7L

Metodă de trimitere

Prin curier cu verificare la livrare

Perioadă de plantare

Fiind la ghiveci, se poate planta oricând cu rata de prindere 100%

Perioadă înflorire

Iunie-August

Rezistență la îngheț

Până la -25 grade

Rata medie

5.00

01
( 1 Recenzie )
5 Stea
100%
4 Stea
0%
3 Stea
0%
2 Stea
0%
1 Stea
0%
Adaugă Recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 Recenzii Pentru Acest Produs

 1. 01

  de Mester Gabriela

  Buna seara,
  Ne interesaza taxus daca aveti la inaltime mai mare. Unde aveti plantatia, putem sa venim sa vedem plantele? Multumesc

  • de butasideromania.ro

   Buna ziua, din pacate plante de taxus mai mari nu avem. Pepiniera este in sat branet, jud olt, principala 76.

Meniu Principal