Tuia Smaragd ( Thuja Occidentalis)

Tuia Smaragd ( Thuja Occidentalis) este cel mai folosit conifer atat pentru formarea gardurilor vii cat si cu scop ornamental.

Crestere. Tuia Smaragd creste in jur de 40 cm pe an ajungand pana la inaltimea de 6-8m in 8 ani. Circumferinta coroanei poate ajunge si la 1m avand o crestere armonioasa si columnara. ( Este diferita de tuia columnaris. Aceasta creste mai intalta, dar are circumferinta mai mica.)

Ingrasaminte si ingrijire. In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, tuia Smaragd nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

Mod si timp pentru plantat. Tuia Smaragd se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat. Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”. Daca doriti sa formati gard viu trebuie plantate la 60 cm una fata de cealalta pe acelasi rand, iar din anul 3 se vor uni.

Mod de livrare. Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh ce sunt scoase din pamant in ziua cand sunt trimise. Le infoliem cu pamanul de la radacina si apoi le punem intr-un sac de rafie. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti si 10 zile cu conditia sa le fie pusa apa la radacina macar o data la 2 zile. Inainte de a le planta este bine sa le tineti in apa macar cateva ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal