Tuia occidentalis Brabant

 

Tuia Brabant ( Thuja Occidentalis Brabant) este un dintre cele mai folosite confiere  atat pentru formarea gardurilor vii cat si cu scop ornamental.

Acesta este un arbore cu o forma columnara ramanad vesnic verde. Inaltimea maxima ce o pot atinge este de 5-6 metri. Aceasta planta este ideala pentru formarea de gard viu unindu-se complet din anul 3. Pentru a forma gard viu se planteaza la 60-80 cm unul fata de celalat. Un alt avantaj considerabil este ca tuia Brabant creste pe orice sol, de la umede la uscate. Este o planta rezisteta la umbra si ingheturi. Raspunde pozitiv la taiere si tundere.

Crestere: In fiecare an creste in jur de 40-50 cm inaltime si 20 cm latime. Inaltimea maxima ce o pot atinge este de 5-6 metri. . Deseori, este un copac cu mai multe tulpini, avînd coroana în formă de con. Cetina este firavă, solzoasă, de culoare verde. Iarna veșmîntul cromatic rămîne neschimbat.

Ingrijire: Tuia occidentală Brabant este cel mai nepretențios soi de tui occidentale. Față de soluri cerințe nu sînt. Crește pe oricare dintre ele, de la umede la uscate. Totuși, le preferă pe cele argiloase suficient de fertile și umede. Este o plantă rezistentă la umbră și înghețuri. Crește repede și la soare și la umbră. Se simte minunat în mediul urban. Răspunde pozitiv la tăiere și tundere. Îngrijirea Tuiei Brabant este practic minimă. Totuși, în primii ani după răsădire a butașului, acesta trebuie ocrotit de soarele invernal puternic. După această perioadă, soiul dat de tuia este suficient de rezistent. Soarele primăvăratic este suportat mai bine de tuia dacă se află pe un spațiu ferit de vânt. Reacționează bine la fertilizarea cu îngrășăminte minerale. De acest lucru ne putem da seama prin începutul unei creșteri intense.

Mod si timp pentru plantat. Tuia brabant nu este deloc o planta pretentioasa. Se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat; se poate planta atat la soare cat si la umbra. Se dezvolta fara problema in orice tip de sol: stancos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci Tuia Brabant se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti in ghiveci cu conditia sa le fie pusa apa in ghiveci macar o data la 10 zile.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal