Tuia Smaragd de 30-40 cm la ghiveci

18,10 lei19,00 lei (-5%)

În stoc

*in pozele 1,2,4 este ghiveciul de tuia pe care il trimitem

*in pozele 3 si 5 este tuia anul 3

 

 Tuia Smaragd ( Tuia occidentalis Smaragd ) de 30-40 cm la ghiveci. Acesta este un conifer vesnic verde, cu forma piramidala ce are capacitate de adaptare pentru orice sol.  Tuia Smaragd este cel mai cumparat confier din Romania datorita cresterii sale complacte si rapida de 40-50 cm in inaltime si 10- 15 cm in latime pe an. Tuia Smaragd ajunge pana la 4-6m inaltime si este o planta care se adaptează oricărui sol.

Mod si timp pentru plantat. Tuia Smaragd se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat. Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”. Daca doriti sa formati gard viu trebuie plantate la 60 cm una fata de cealalta pe acelasi rand, iar din anul 3 se vor uni.

 

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci Tuia Smaragd se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti si in ghiveci cu conditia sa le fie pusa apa in ghiveci macar o data la 10 zile.

 

SKU: 30 Categorii: , ,

Tuia Smaragd ( Thuja Occidentalis Smaragd) este cel mai folosit conifer atat pentru formarea gardurilor vii cat si cu scop ornamental.

Crestere. Tuia Smaragd creste in jur de 40 cm pe an ajungand pana la inaltimea de 6-8 metri in 8 ani. Circumferinta coroanei poate ajunge si la 1m avand o crestere armonioasa si columnara. ( Este diferita de tuia columnaris. Aceasta creste mai intalta, dar are circumferinta mai mica.)

Ingrasaminte si ingrijire. In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, tuia Smaragd nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

Tuia occidentala Smaragd (Thuja Occidentalis Smaragd) – este un conifer cu frunzele vesnic verzi fiind cunoscut sub denumirea de Tuia Smaragd. Aceasta varietate are frunzisul de culoare verde inchis si varfurile de crestere verde lucios, creste dens si bogat si formeaza o coroana piramidala compacta, cu miros specific.

Thuja Smaragd  este o planta robusta, cu crestere piramidala spre alungita, chiar fara tundere isi pastreaza forma piramidala. Este planta cea mai des utilizata pentru gard viu vesnic verde cu un colorit deosebit verde lucios al varfurilor. . Face parte din categoria plantelor perene, traieste pina la 200 de ani Thuja Smaragd nu este pretentioasa fata de soluri si conditiile de crestere. Este rezistenta la ger pana la -40 grade.

Informații suplimentare

Culoare frunze

Verde

Dimensiune la livrare

30-40cm

Distanță de plantare pe rând

0,5-0,6 m

Înălțime la maturitate

4-6 m

Lățime la maturitate

80-90 cm

Metodă de ambalare

Ghiveci C3 de 3L

Metodă de trimitere

Prin curier cu verificare la livrare

Perioadă de plantare

Fiind la ghiveci, se poate planta oricând cu rata de prindere 100%

Rezistență la îngheț

Până la -30 grade

Fii primul care își spune părerea “Tuia Smaragd de 30-40 cm la ghiveci”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Meniu Principal