Tuia Smaragd 30-35cm la ghiveci P9

16,30 lei20,00 lei (-19%)

În stoc

 

Tuia Smaragd (Tuia occidentalis Smaragd) de 30-35 cm la ghiveci P9.. Acesta este un conifer veșnic verde, cu forma piramidală ce are capacitate de adaptare pentru orice sol.  Tuia Smaragd este cel mai cumparat confier din Romania datorită cresterii sale complacte și rapide de 40-50 cm în înălțime și 15-20 cm în lățime pe an. Tuia Smaragd ajunge până la 4-6 metri înălțime, 1.5 metri în lățime și este o plantă care se adaptează oricărui sol.

Pentru a forma gard viu se plantează la 60-80 cm unul față de celălalt. Este o plantă rezistentă la umbra si îngheturi. Raspunde pozitiv la tăiere și tundere. ( Pentru a crea un gard viu stufos puteți să folosiți și tuia Biota, Columna, Brabant… TOATE PLANTELE SE GĂSESC LA SECȚIUNEA GARD VIU )

 

Mod și timp pentru plantat. Tuia Smaragd nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Tuia Smaragd se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le țineți și în ghiveci cu condiția să le fie pusă apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

 

SKU: 62 Categorii: , ,

Tuia Smaragd ( Thuja Occidentalis Smaragd) este cel mai folosit conifer atat pentru formarea gardurilor vii cat si cu scop ornamental.

Crestere. Tuia Smaragd creste in jur de 40 cm pe an ajungand pana la inaltimea de 4-6 metri in 6 ani. Circumferinta coroanei poate ajunge si la 1,5m avand o crestere armonioasa si columnara. ( Este diferita de tuia columnaris. Aceasta creste mai intalta, dar are circumferinta mai mica) Pentru a forma gard viu se plantează la 60-80 cm unul față de celălalt.

Ingrasaminte si ingrijire. In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, tuia Smaragd nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

Tuia occidentala Smaragd (Thuja Occidentalis Smaragd) – este un conifer cu frunzele vesnic verzi fiind cunoscut sub denumirea de Tuia Smaragd. Aceasta varietate are frunzisul de culoare verde inchis si varfurile de crestere verde lucios, creste dens si bogat si formeaza o coroana piramidala compacta, cu miros specific.

Thuja Smaragd o planta robusta, cu crestere piramidala spre alungita, chiar fara tundere isi pastreaza forma piramidala. Este planta cea mai des utilizata pentru gard viu vesnic verde cu un colorit deosebit verde lucios al varfurilor. . Face parte din categoria plantelor perene, traieste pina la 200 de ani Thuja Smaragd nu este pretentioasa fata de soluri si conditiile de crestere. Este rezistenta la ger.

 

 

Informații suplimentare

Înălțime la livrare:

20-25cm

Greutate ghiveci:

300 grame

Înălțime maturitate:

4-6 metri

Diametru maturitate:

1,5 metri

Rata medie

5.00

08
( 8 Recenzii )
5 Stea
100%
4 Stea
0%
3 Stea
0%
2 Stea
0%
1 Stea
0%
Adaugă Recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 Recenzii Pentru Acest Produs

 1. 08

  de Florina

  Calitate, promtitudine și respect fata de client prin modul in care au livrați bradutii, la timp și frumos ambalati.
  Recomand cu mare drag! Cumpărați cu încredere!

  • de butasideromania.ro

   Va multumim frumos pentru feedback! Sa va bucurati de plante!

 2. 08

  de Maricela Butnaru

  Recomand cu drag și incredere

 3. 08

  de Cimpoesu Elena

  Superbi tuia Recomand cu încredere tuturor

 4. 08

  de Cimpoesu Elena

  Recomand cu încredere tuturor cei mai frumoși și de cea mai buna calitate.

 5. 08

  de Damian Anca

  Recomand tuia smarald ,foarte multa lume o adora si o achizitioneaza

  • de butasideromania.ro

   Da, tuia Smaragd este cel mai vandut confier la noi in tara!

 6. 08

  de Gheorghe Roxana Andreea

  Am comandat și sunt foarte mulțumită de acest produs, recomand tuturor cu încredere
  5 💥💥💥💥💥

  • de butasideromania.ro

   Va multumim frumos! Sa va bucurati de plante.

 7. 08

  de Ionescu Vasile

  Bună seara. La 30 de bucăți, de 50-60 de cm cât este prețul. Pe bucată. O seară bună.

  • de butasideromania.ro

   Buna ziua, noi nu avem tuia smaragd al ghiveci la 50-60 cm. Avem doar la 60-80cm. Va multumim!

 8. 08

  de Darius Andronache

  Vă mulțumesc pentru comandă. Super preț față de Dedeman și alte magazine unde sunt 20-25lei tuia smaragd.

  • de butasideromania.ro

   Vă mulțumim. Ne putem mândrii cu prețurile si calitatea produselor noastre!

Meniu Principal