Tuia 80-90 cm

12,50 lei16,00 lei (-22%)

În stoc

*în pozele 1 și 2 este tuia Biota pe care o trimitem

*în poza 3  este tuia Biota matură

  Tuia orientala Biota de 80-90 cm cu pământ la rădăcină. Acesta este un conifer veșnic verde, cu formă piramidală ce are capacitate de adaptare pentru orice sol.  Tuia este cel mai cumpărat confier din Romania datorită creșterii sale compacte și rapida de 40-50 cm în înălțime și de 10- 15 cm în lățime pe an. Tuia  ajunge pînă la 4-6metri înălțime și este o plantă care se adaptează oricărui sol.

 

Mod și timp pentru plantat. Tuia nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zapadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cat și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 20-25 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se uda din abundentă, până când “ baltește apa”.  În primele 2 săptămâni este indicat sa fie udate de 2-3 ori pe săptămână.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livrează plante fresh cu pământ la rădăcina apoi puse într-un sac de rafie. Plantele sunt udate cu o seară inainte și pot rezista și 5-7 zile până la urmatoare udare. Fiind cu pământ la radacină, tuia se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le tineți și 25-30 zile cu condiția să le fie pusă apă în balotul de pământ măcar o dată la 7 zile.

 

SKU: 77 Categorii: , ,

Tuia este cel mai folosit conifer atat pentru formarea gardurilor vii cat si cu scop ornamental.

Crestere. Tuia orientala Biota creste in jur de 40 cm pe an ajungand pana la inaltimea de 6-8 metri in 8 ani. Circumferinta coroanei poate ajunge si la 1m avand o crestere armonioasa si columnara. ( Este diferita de tuia columnaris. Aceasta creste mai intalta, dar are circumferinta mai mica.)

Ingrasaminte si ingrijire. In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, tuia nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

Tuia occidentala – este un conifer cu frunzele vesnic verzi fiind cunoscut sub denumirea de Tuia. Aceasta varietate are frunzisul de culoare verde inchis si varfurile de crestere verde lucios, creste dens si bogat si formeaza o coroana piramidala compacta, cu miros specific.

Thuja este o planta robusta, cu crestere piramidala spre alungita, chiar fara tundere isi pastreaza forma piramidala. Este planta cea mai des utilizata pentru gard viu vesnic verde cu un colorit deosebit verde lucios al varfurilor. . Face parte din categoria plantelor perene, traieste pina la 200 de ani Thuja nu este pretentioasa fata de soluri si conditiile de crestere. Este rezistenta la ger pana la -40 grade.

 

 

Informații suplimentare

Culoare frunze

Verde

Dimensiune la livrare

80 – 90 cm

Distanță de plantare pe rând

40 – 50 cm

Înălțime la maturitate

4-6 m

Metodă de ambalare

Infoliat cu pământ la rădăcină

Metodă de trimitere

Prin curier cu verificare la livrare

Rata medie

4.86

07
( 7 Recenzii )
5 Stea
85.71%
4 Stea
14.29%
3 Stea
0%
2 Stea
0%
1 Stea
0%
Adaugă Recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 Recenzii Pentru Acest Produs

 1. 07

  de Bucur marian

  Recomand cu încredere ,am primit comanda făcută la timp ,și calitate plantelor calitativă!!!!

  • de butasideromania.ro

   Buna ziua, va multumim frumos pentru recenzie. Apreciem ca ati tot cumparat de la noi. La urmatoarele comenzi veti avea transport gratuit. Sa va bucurati de plante si sa reveniti cu poze:)

 2. 07

  de Nicoleta Buse

  Mulțumesc frumos pentru plante! Le-am plantat,sunt frumoase! Recomand cu drag!

  • de butasideromania.ro

   Buna ziua! Noi va multumim! Numai bine.

 3. 07

  de ADRIANA DANISIA TIMIS

  Doresc 5 bucati

  • de butasideromania.ro

   Buna ziua, puteti plasa comanda ori aici pe site-ul nostru, ori pe facebook ori la telefon: 0728.428.156.

 4. 07

  de Cimpoesu Elena

  Recomand cu încredere

 5. 07

  de Cimpoesu Elena

  Super frumos. Super calitate Recomand cu încredere tuturor

 6. 07

  de Gheorghe Roxana Andreea

  Am comandat și sunt foarte mulțumită de acest produs, recomand tuturor cu încredere
  5 💥💥💥💥💥

  • de butasideromania.ro

   Va multumim frumos! Sa va bucurati de plante.

 7. 07

  de Adrian

  Super calitate. Va multumesc si pentru bucata pusa in plus.

  • de butasideromania.ro

   Noi vă mulțumim!

Meniu Principal