Cununita aurie de 20-35cm la ghiveci

18,10 lei23,00 lei (-21%)

În stoc

 

Puiet de Cununiţă aurie ( Spiraea japonica Goldflame) de 20-35cm la ghiveci P9. Acesta este o varietate de cununiță ce se remarcă prin culorile schimbătoare ale frunzelor. Apar în nuanțe de bronz-roșu primăvara, verde-gălbui vara și capătă nuanțe interesante de galben, portocaliu toamna. Cununita are creștere compactă pana la 1-1,2 m înălțime și 0,5-0,8m în lățime.  Pentru un foliaj cât mai stălucitor și colorat, planta se tunde semnificativ în primavara înainte de a începe creșterea.

 

Mod și timp pentru plantat.  Cununița aurie nu este deloc o plantă pretențioasă. Se poate planta oricând, în afară de perioadele cu zăpadă sau când solul este înghețat; se poate planta atât la soare cât și la umbră. Se dezvoltă fără probleme în orice tip de sol: stâncos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 10-15 cm adâncime și 15 cm diametru și se pun plantele. Apoi se udă din abundență, până când “ baltește apa”.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania vă livrează plante fresh, în ghiveci și puse în cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seară înainte și pot rezista și 7-10 zile până la urmatoarea udare. Fiind în ghiveci, Cununița aurie se poate planta oricând având o rată de prindere 100%. Așa cum ajung plantele la dvs puteți să le țineți și în ghiveci cu condiția să le fie pusă apă în ghiveci măcar o dată la 10 zile.

 

 

 

 

 

              

SKU: 54 Categorii: ,

Cununiţa Aurie( Spiraea japonica Goldflame) este o varietate de cununiță ce se remarcă prin culorile schimbătoare ale frunzelor. Primavera au muguri verzi-pal ce se deschid în frunze de culoare galbena-aurie, vara  frunzele sunt de culoare galbena-aurie iar  florile sunt  grupate avand inflorescențe roz.   Toamna frunzisul devine rosicatic. Iarna isi pastreaza culoarea.

Cununita are creștere compactă pana la 1-1,2 m înălțime și 0,5-0,8m în lățime.  Se cultiva in plin soare sau semiumbra, pe oice tip de teren fertil si bine drenat. Pentru un foliaj cat mai stalucitor si colorat, planta se tunde semnificativ in primavara inainte de a incepe cresterea.

Fertilizare. Pentru cresterea si inflorirea bogata a arbustilor, se recomanda administrarea unui ingrasamant special, in perioada de vegetatie

Taieri. Tunderea arbustilor pentru corectarea formei se poate face primavara devreme . Se recomanda eliminarea partilor afectate/uscate in orice moment al anului.

Plantare: se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat. Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”. Daca doriti sa formati gard viu trebuie plantate la 25-30 cm una fata de cealalta pe acelasi rand.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci Spiraea japonica Goldflame se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti in ghiveci cu conditia sa le fie pusa apa in ghiveci macar o data la 10 zile.

 

 

Informații suplimentare

Culoare flori

Aurie

Culoare frunze

Verde

Dimensiune la livrare

20-25cm

Distanță de plantare pe rând

0,6-0,8 m

Înălțime la maturitate

1-2 m

Lățime la maturitate

0,5-0,8 m

Metodă de ambalare

Ghiveci p9 de 0,7L

Metodă de trimitere

Prin curier cu verificare la livrare

Parfumată

Da

Perioadă de plantare

Fiind la ghiveci, se poate planta oricând cu rata de prindere 100%

Perioadă înflorire

Iunie-August

Rezistență la îngheț

Până la -30 grade

Rata medie

5.00

04
( 4 Recenzii )
5 Stea
100%
4 Stea
0%
3 Stea
0%
2 Stea
0%
1 Stea
0%
Adaugă Recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 Recenzii Pentru Acest Produs

 1. 04

  de Cimpoesu Elena

  Recomand

  • de butasideromania.ro

   Va multumim!

 2. 04

  de Cimpoesu Elena

  Superbă aceasta planta Recomand cu încredere tuturor calitate super bună. 💯

  • de butasideromania.ro

   Va multumim frumos!

 3. 04

  de Simona Banica

  Superba, planta recomand cu mare drag!

  • de butasideromania.ro

   Va multumim!

 4. 04

  de Daniela dobrica

  Toate plantele mi-au ajuns bine. Va multumesc. Va recomand cu drag!

  • de butasideromania.ro

   Vă mulțumim. Majoritatea comenzilor noastre sunt plasate în urma recomandărilor.

Meniu Principal