Pachet 50 tuia Biota de 25-35cm

250,00 lei350,00 lei (-29%)

În stoc

Pachet 50 Tuia Biota de 25-35cm pentru gard viu. Acesta este un conifer vesnic verde cu forma conica foarte densa, dar care creste si in lateral. ( Aceasta este diferenta principala fata de soiul Smaragd, care creste mai mult in inaltime). Soiul Biota are o culoare verde-smarald si are un ritm de crestere de 45-50 cm pe an in inaltime, la maturitate ajungand la inaltimea de 4-6 m, iar in latime creste 20 cm pe an.

Acest soi este perfect pentru formarea de gard viu. Daca se planteaza la 60 cm pe acelasi rand, din anul 3 se vor uni complet, formand in gard stufos, verde si foarte compact. ( Pentru formarea de gard viu cu o crestere de 70cm pe an se recomanda Lemn-ul Cainesc). De asemenea, tuia Biota este o planta care se adaptează oricărui sol si in afara de a fi tăiată la finalul iernii nu necesita alta îngrijire.

 

Mod si timp pentru plantat. Tuia Biota nu este deloc o planta pretentioasa. Se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat; se poate planta atat la soare cat si la umbra. Se dezvolta fara problema in orice tip de sol: stancos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”.  In primele 2 saptamani este indicat sa fie udate de 2-3 ori pe saptamana.

 

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh infoliate cu pamant la radacina. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind cu pamant la radacina, tuia Biota se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung plantele la dvs puteti sa le tineti si 10-14  zile cu conditia sa le fie pusa apa la radacina macar o data la 7 zile.

 

SKU: 4 Categorii: , ,

Tuia Biota( Thuja occidentalis Biota) este unul dintre cei mai folositi arbusti pentru formarea de gard viu.

Crestere. Tuia Biota creste in jur de 40 cm pe an ajungand pana la inaltimea de 6-8m in 8 ani. Circumferinta coroanei poate ajunge si la 1m avand o crestere armonioasa si columnara. (Fata de Tuia Smaragd creste atat in latime cat si in inaltime)

Ingrasaminte si ingrijire. In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, tuia Biota nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

Mod si timp pentru plantat. Tuia Biota se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat. Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”. Daca doriti sa formati gard viu trebuie plantate la 60 cm una fata de cealalta pe acelasi rand, iar din anul 3 se vor uni.

Mod de livrare. Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh ce sunt scoase din pamant in ziua cand sunt trimise. Le infoliem cu pamanul de la radacina si apoi le punem intr-un sac de rafie. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti si 5-7 zile cu conditia sa le fie pusa apa la radacina macar o data la 2 zile. Inainte de a le planta este bine sa le tineti in apa macar cateva ore.

 

 

 

Informații suplimentare

Culoare frunze

Verde

Dimensiune la livrare

20-25cm

Distanță de plantare pe rând

60cm

Metodă de ambalare

Infoliat cu pământ la rădăcină

Parfumată

Da

Perioadă de plantare

Fiind cu pământ la rădăcină se pot planta oricând

Rezistență la îngheț

Până la -30 grade

Rata medie

5.00

01
( 1 Recenzie )
5 Stea
100%
4 Stea
0%
3 Stea
0%
2 Stea
0%
1 Stea
0%
Adaugă Recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 Recenzii Pentru Acest Produs

 1. 01

  de Iosip Rodica

  Bună ziua
  Comand 1 pachet de 50 tuia Bîota la preț 250 lei
  Multumesc
  Rodica Iosip
  0740587996

  • de butasideromania.ro

   Buna ziua. Puteti plasa comanda direct pe site-ul nostru http://www.butasideromania.ro, pe facebook sau la nr de telefon: 0728.428.156. Programul cu publicul este Luni- Vineri intre 9:00 si 18:00.

Meniu Principal