Molid pitic (Picea ‘Nidiformis’)

Denumit si „Molidul cuib”, acest conifer se dezvolta bine in zonele de climat temperat si umed din America de Nord, dar si in alte zone cu climat asemanator. Este o specie de dimensiuni mici si creste lent, astfel incat este potrivita pentru gradini si spatii publice de dimensiuni reduse.

Picea nidiformis are o forma conica si compacta, iar varfurile sale rotunjite ii confera un aspect de „cuib”. Frunzele sale sunt scurte, subtiri si ascutite, de culoare verde inchis si dispuse in mod spiralat pe ramurile sale groase si solide. In timpul iernii, aceasta specie de conifer isi pastreaza frunzele, ceea ce ii confera o frumusete si o culoare deosebita si in perioada rece a anului.

In ceea ce priveste intretinerea, Picea nidiformis este o specie usor de cultivat si de intretinut. Prefera un sol bine drenat si un nivel moderat de umiditate, dar poate supravietui si in soluri sarace. Acesta poate fi plantat in plin soare sau in zone partial umbrite, insa pentru a obtine forma conica caracteristica, este important sa fie taiat periodic si sa i se indeparteze ramurile care nu sunt necesare.

Pe langa aspectul sau decorativ, Picea nidiformis are si o serie de beneficii ecologice. Acesta poate fi folosit pentru a crea garduri vii sau pentru a impiedica eroziunea solului, iar sistemul sau radicular puternic poate ajuta la consolidarea solului si la prevenirea alunecarilor de teren.

In concluzie, Picea nidiformis este o specie frumoasa, usor de intretinut si cu multiple beneficii ecologice, care poate fi utilizata cu succes in gradini si peisaje mici sau in spatii publice.

Molidul pitic il puteti gasi pe site-ul nostru: https://butasideromania.ro/prod/molid-pitic-picea-nidiformis-de-15-20-cm/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal