Lavanda Angustifolia Ellegance Purple

Lavanda Angustifolia Ellagance Purle de 15-20 cm la ghiveci P9 ( diametrul de 9 cm) . Aceasta este cel mai vandut soi peren de lavanda din lume. Este rezistenta la ingheturi pana la -40 grade si are o durata de viata de 20-25 ani. Prefera zonele insorite, dar se acomodeaza perfect si in zonele cu semi-umbra. Pentru a se uni complet tufele trebuiesc plantate la 40 cm una fata de cealalta pe acelasi rand. Culoarea florilor este albastru inchis spre purpuriu. Infloreste de 2 ori pe an: iulie si septembrie.

Mod de livrare. Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci, lavanda se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%.

Lavanda Angustifolia Ellagance Purple este o planta perena, ce rezista iarna si la temperaturi de -40 grade si are o durata de viata de 20-25 ani.

Crestere si ingrijire. Lavanda creste in jur de 20 cm in inaltime in fiecare an in afara perioadei de inflorire. Atunci, datorita inflorescentelor poate ajunge si la 1 m inaltime si 1,5 m latime. Soiul Angustifolia Ellagance Purple infloreste de 2 ori pe an: in Iunie si Septembrie. Perioada cat timp sta inforita este de o luna. Dupa aceeia, pentru o crestere puternica in grosime si pentru a se dezvolta rapid tufa de lavanda trebuie tunsa la 30-40 cm deasupra solului. Dimensiunile inflorescentelor sunt de 20-30 cm si emana un parfum puternic.

Proprietati. Lavanda este o planta atat ornamentala, cat si medicinala. Noi crestem tufele de lavanda intr-un mod BIO, astfel florile de lavanda pot fi folosite pentru ceai. Dintre proprietatile ceaiului de lavanda putem mentiona ca: scade stresul si ajuta la concentrare, este un puternic somnifer natural, reduce presiunea sanguina si palpitatiilor, este un remediu pentru bolile digestive si reduce durerile.

Plantata in jurul casei, alunga permanent tantarii si musuroaiele de cartita.

Uleiul de lavanda este cel mai cunoscut ulei essential. Acesta este analgesic, antiseptic, grabeste vinecarea ranilor, intepaturilor de insecta si ajuta in caz de mancarimi. De asemenea, putem observa ca aplicat desupra scalpului prvine caderea parului, promoveaza starea de bine si relaxarea. Uleiul de lavanda se foloseste foarte mult si in industria parfumeriei sic ea a fabricarii de produse cosmetice, cum ar fi: sapunurile, cremele, lotiunile.

Mod de plantare. Teoretic, perioada de plantare a butasilor/ tufelor de lavanda este din Februarie pana in Iunie si din Septembrie pana in Noiembrie.  Inainte de a fi plantate este bine sa le fie tunse varfurile radacinilor. Pentru a se uni complet din anul 3 se planteaza la 40 cm pe acelasi rand. Intre randuri este bine sa se lase 1,4m. Pentru o prindere sigura, tufele/ butasii de lavanda se pot stropi dupa plantare cu solutii de inradacinare. De asemenea, in primele 2 saptamani plantele trebuiesc udate de 2-3 ori pe saptamana. Dupa aceea, udarea nu mai este necesara, lavanda nefiind o planta iubitoare de apa. In ceea ce priveste pozitionarea fata de soara, lavanda este o planta ce se acomodeaza atat in zonele cu soare, cat si in zonele cu semi-umbra. Daca doriti sa le plantati langa un gard este bine sa fie lasata o distanta de minim 40 cm pana la gard.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal