Ienupar tarator Blue Carpet

Ienupar târâtor Blue Carpet ( Juniperus squamata Blue Carpet).

Acesta este unul dintre cel mai popular soi de ienupari fiind folosit mult in amenajarile de spatii verzi. Acesta are culoarea albastru si se intinde deasupra pamantului pana la 2 metri in diametru, fara a se inalta mai mult de jumatate de metru. Astfel acesta are o crestere moderata, in jur de 30 cm in latime in fiecare an. De asemenea, un avantaj mare este ca se poate planta pe orice tip de sol nefiind deloc o planta pretentioasa.  Rezista fara problema pana la temperatura de – 30 grade.

Mod si timp pentru plantat. Ienuparul Blue Carpet nu este deloc o planta pretentioasa. Se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat; se poate planta atat la soare cat si la umbra. Se dezvolta fara problema in orice tip de sol: stancos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”.

Crestere: Ienuparul Blue Carpet creste in jur de 30 cm in latime in fiecare an, ajungand la diametrul de 2 metri. In inaltime ajunge pana la maxim jumatate de metru. Prefera locurile insorite, dar se poate planta fara problema si la umbra.

 

Ingrasaminte si ingrijire. In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, ienuparul Blue Carpet nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

 

Mod si timp pentru plantat: Ienuparul Blue Carpet  se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat. Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”. Acest soi nu prea se foloseste pentru formarea de garduri vii.

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci Ienuparul Blue Carpet se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tineti in ghiveci cu conditia sa le fie pusa apa in ghiveci macar o data la 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal