Ienupar Blue Arrow ( Juniperus scopulorum”Blue Arrow”)

Ienupar Blue Arrow (Juniperus scopulorum ‘Blue Arrow’) .

Acesta este un conifer folosit atat pentru formarea gardurilor vii cat si cu scop ornamental.  Ienuparul Blue Arrow este originar din America de Nord si este denumit si “ Sageata Albastra” sau “ Arcul albastru”. Frunzele sale sunt de culoare albastra si isi mentin culoarea pe tot parcursul anului. Acesta creste pana la  6-8 metri inaltime, iar in latime pana la 1-1,5metri in decursul a 100 de ani! Acest lucru ii ofera calitatea de a fi unul dintre cei mai longevivi coniferi putand trai pana la 1000 de ani. In cursul unui an creste in jur de 15-25 cm inaltime si 10-15 latime. De asemenea, dezvolta o radacina puternica ce merge adanc si rezista perfect secetei.

Mod si timp pentru plantat. Ienuparul Blue Arrow nu este deloc o planta pretentioasa. Se poate planta oricand, in afara de perioadele cu zapada sau cand solul este inghetat; se poate planta atat la soare cat si la umbra. Se dezvolta fara problema in orice tip de sol: stancos, nisipos, secetos.  Se fac gropi la 20-25 cm adancime si 15 cm diametru si se pun plantele. Apoi se uda din abundenta, pana cand “ balteste apa”.

Crestere: Ienuparul Blue Arrow creste in cursul unui an in jur de 15-25 cm inaltime si 10-15 latime. De asemenea, dezvolta o radacina puternica ce merge adanc si rezista perfect secetei. Acesta creste pana la  6-8 metri inaltime, iar in latime pana la 1-1,5m in decursul a 100 de ani!

 

Ingrijire: In mod normal fie ca vorbim de plantarea in pamant sau in ghiveci, Ienuparul Blue Arrow nu este o planta pretentioasa. Se poate planta in orice sol cu rata de prindere spre 100% daca este udata in primele 2-3 saptamani de 2 ori pe saptamana. Dar daca totusi doriti sa folositi anumite ingrasiminte, trebuie sa siti ca acestea sunt de 2 feluri: lente ( sub forma de bilute) sau rapide ( solubile in apa). Noi va recomandam sa le folositi pe cele solubile in apa, ce au cantitati mari de N( sodiu), P( fosfor) si K ( Potasiu). Un ingrasamant bun ar fi: Bionat.

 

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci Ienuparul Blue Arrow se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%. Asa cum ajung la dvs puteti sa le tinei in ghiveci cu conditia sa le fie pusa apa in ghiveci macar o data la 10 zile.

 

.

 

 

 

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal