Ienupăr ”Blue Alps”

Ienuparul Blue Alps, cunoscut și sub numele de Juniperus scopulorum ‘Blue Alps’, este un arbust popular în grădinărit, cultivat pentru frunzișul său atractiv, de un albastru-argintiu.

Acest arbust are o înălțime și o lățime de aproximativ 1,5-2,5 metri și este o plantă perenă. Frunzele sale sunt aciculare și crează un aspect compact și dens, oferind astfel un habitat ideal pentru animalele mici și păsările din grădină.

Ienuparul Blue Alps este o plantă rezistentă și ușor de întreținut, care poate crește în condiții de soluri sărace sau cu drenaj deficitar. De asemenea, acest arbust este tolerat la temperaturi scăzute, secetă și la poluarea atmosferică, fiind ideal pentru grădinile urbane sau pentru zonele cu trafic intens.

Ienuparul Blue Alps este adesea folosit în amenajarea peisajelor, fiind potrivit pentru a crea garduri vii, borduri și fundaluri pentru alte plante. De asemenea, este o plantă excelentă pentru a crea contrast în grădinile cu plante cu frunziș verde sau pentru a oferi un punct focal într-o grădină.

Îngrijirea ienuparului Blue Alps este relativ ușoară. Este important să udăm planta regulat în primul an de viață și să o menținem bine hrănită cu îngrășăminte speciale pentru plantele ornamentale. În plus, trebuie să tundem crengile pentru a menține forma compactă a plantei și pentru a îndepărta crengile moarte sau bolnave.

În concluzie, ienuparul Blue Alps este un arbust popular și atractiv, cultivat pentru frunzișul său albastru-argintiu, care poate fi folosit în diverse amenajări peisagistice. Este o plantă ușor de întreținut și rezistentă, care poate fi cultivată într-o varietate de condiții de sol și climatice. Asigurați-vă că plantați acest arbust într-un loc bine drenat, că îi oferiți suficientă apă și nutrienți, și că tundeți crengile pentru a menține forma compactă și sănătoasă a plantei.

Puteți comanda această planta aiciː https://butasideromania.ro/prod-cat/ienupar/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal