Buxus Sempervirens ( Cismir)

Buxus Semprivens ( Cimisir) de 15-25 cm la ghiveci P10 ( diametrul de 10 cm).

Este o planta de culoare verde care ramane asa pe tot parcursul anului, de talie mica ajungand la 2-3 m inaltime si care necesita udari minime. Se poate tunde oricand pentru a-I oferi forma dorita. Pentru a forma gard viu trebuiesc plantate la 40-50 cm. Rezista pana la temperaturi de -35/ -40 grade.

Crestere si ingrijire. Buxus sempervirens este un arbust originar din Europa Sudica, Nordul Africii si Asia Mica. Creste ca arbust, iar in timp poate ajunge la o inaltime de 3 m, insa cresterea este lenta. In tara noastra este mult utilizat in scop ornamental atat la ghiveci, cat si plantat in sol, decorand prin port si frunze. Frunzele sunt mici, persistente, pieloase, de forma ovala sau eliptica, pe fata superioara de culoare verde inchis, iar pe cea inferioara verde deschis. Florile sunt mici, de culoare verde-galbui, nesemnificative. Se adapteaza usor la orice tip de sol fertile cu un pH neutru si cu capacitate buna de drenare.

Mod de plantare: Se scot din ghiveci, se pun in pamant si apoi se uda din abundenta. Dupa aceea nu mai este nevesar.  Pentru a se uni si a forma gard viu se planteaza la 40-50 cm .

Mod de livrare: Echipa Butasi de Romania va livreaza plante fresh, in ghiveci si puse in cutie de carton. Plantele sunt udate cu o seara inainte si pot rezista si 5-7 zile pana la urmatoare udare. Fiind in ghiveci, buxusul se poate planta oricand avand o rata de prindere 100%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal