Aronia melanocarpa ‘Hugin

Aronia melanocarpa ‘Hugin’ este o varietate populară de afin negru, cunoscut și sub numele de mărăcine neagră, originară din America de Nord, dar cultivată în întreaga lume datorită fructelor sale bogate în nutrienți și antioxidanți.

Acest arbust de înălțime medie crește până la 1,5-2 metri și are o răspândire de aproximativ 1,5-2 metri. Frunzele sunt lucioase, de culoare verde închis și devin roșu-căruț în toamnă. Florile sunt albe și apar în primăvară, urmate de fructe negre, strălucitoare, în formă de boabe, care maturizează în august-septembrie.

Fructele de afin negru ‘Hugin’ sunt bogate în nutrienți și antioxidanți, inclusiv vitaminele A, C, E și K, minerale precum potasiu, calciu și fier, precum și antociani și polifenoli. Aceste substanțe nutritive au fost asociate cu beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației, îmbunătățirea funcției cognitive, susținerea sănătății inimii și reducerea riscului de cancer.

Aronia melanocarpa ‘Hugin’ este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Este tolerantă la temperaturi scăzute, secetă și soluri sărace. Este important să mențineți solul bine drenat și să eliminați regular crengile moarte sau bolnave pentru a promova o creștere sănătoasă.

Această varietate este utilizată adesea ca plantă decorativă sau ca plantă fructiferă în grădinile și peisajele caselor. De asemenea, fructele pot fi utilizate pentru a face sucuri, gemuri, sosuri sau pentru a fi consumate ca atare, proaspete sau congelate.

În concluzie, Aronia melanocarpa ‘Hugin’ este o varietate populară de afin negru, cu fructe bogate în nutrienți și antioxidanți, care oferă beneficii pentru sănătate. Este o plantă rezistentă și ușor de întreținut, care poate fi utilizată ca plantă decorativă sau ca plantă fructiferă. Asigurați-vă că mențineți solul bine drenat și îndepărtați crengile moarte sau bolnave pentru a promova o creștere sănătoasă.

Plantele noastre de Aronia le puteți găsi pe https://butasideromania.ro/prod-cat/aronia/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal